Konijnen

Je hebt besloten een konijn te nemen. Ons advies is altijd om 2 of meerdere konijnen bij elkaar te houden, het zijn immers groepsdieren.
Soms lukt het niet om een konijn te koppelen, dat gebeurt wel eens bij heel verwilderde konijnen of konijnen die (te) lang alleen gezeten hebben.

Konijnen en cavia’s kunnen niet samen! Je moet je voorstellen dat de enige persoon waarmee je mag samen leven 50 jaar jonger/ouder is en enkel een taal spreekt die je niet kent. Jullie stellen elkaars aanwezigheid op prijs maar dat is het dan wel. Een konijn heeft juist een speel en knuffelmaatje nodig die dezelfde taal, konijnentaal, spreekt. Het beste is een combinatie van een gecastreerde ram en een voedster, want de wereld heeft al genoeg babykonijntjes. Wil je nog steeds konijnen? Lees dan verder.

Een konijn heeft een hok nodig met ren waarvan het vloeroppervlak ten minste 2 m2 is, verdiepingen tellen niet! Daarnaast moet hij, als ze op de minimale 2 m2 leven, minimaal 3 uur per dag loslopen! Heb je die ruimte?

Daarnaast moet je een konijn entertainen met speelgoed en spelletjes. Je kunt ze pootjes leren geven, kusjes leren geven en zindelijk maken.
Konijnen zijn geen geschikte huisdieren voor kinderen. Ze houden er niet van om opgetild te worden en kunnen erg onvoorspelbaar zijn. Om ze tam te maken zal je een hoop tijd moeten investeren en je bent ongeveer een half uur tot een uur per dag met de konijnen bezig.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial